Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Такмичење основних школа општине Гроцка одржано је 21. октобра у фискултурној сали ОШ „Никола Тесла”. Наше екипе, дечаци и девојчице вратили су се са освјеним пехарима и то златним. Обе екипе су освојиле прва места, тако је наша школа постала апсолутни шамион у Општини.

Дечаци су прву утакмицу против  ОШ „Свети сава” добили после шутирања слободних бацања, јер је резултат био изједначен на утакмици, али и после два продужетка. Екупу  ОШ „Илија Гарашанин”  победили су са четри бода разлике. У финалу су се сусрели са ОШ „Никола Тесла”, коју су победили са 20:19  и освојили прво место на општинском такмичењу.

Девојчице су финалну утакмицу су одиграле против „Никола Тесла” и победили резултатом 27:5, тако су и девојчице ове године освојиле пехар за прво есто у Општини.

ОШ „Милоје Васић“  -  кошаркаши:
Петар Ристић VIII-2
Драгољуб Даничић VIII-1
Алекса Алексић VIII-1
Богдан Момчиловић VIII-1
Милош Китановић VI-3
Филип Мрдак VI-1
Божидар Митић VII-1
ОШ „Милоје Васић”  - кошаркашице:
Бојана Ничковић VIII-3
Јована Вукашиновић VIII-3
Сара Ђорђевић VII-1
Јована Секулић VII-1
Исидора Маринковћ VII-1
Жељана Тузлук VI-1
Ивана Вуичић VII-1
Катарина Пајовић VII-1

Print Friendly, PDF & Email