Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

_DSC7828mУ недељу, 3. априла, у нашој школи успешно је завршена едукативна радионица из области уметности у јавном простору. Ликовна графити радионица је трајала четири дана, а састојала се из два сегмента, осмишљавања скице за графит и реализације графита на зиду. После дужег ишчекивања план осликавања зидова у нашем дворишту коначно је остварен. Иницијатор ове акције је директор школе Небојша Трифић, а сам пројекат је осмислила и реализовала наставница цртања, сликања и вајања, Јелена Марјановић. Ипак, најважнију  улогу у свему су одиграли наши ученици Андријана Мрдак 7-3, Невена Живановић 8-2 , Јана Ђоровић 8-2, Ивона Илић 8-1, Вукашин Стошић 6-2 и Стефан Деспотовић 8-3, под будним оком уметника Небојше Петровића и Александра Сливњака који су ученике водили кроз  читав процес, од израде скица на папирима, преко уклапања идејних решења у фотошопу, до саме реализације графита на зиду.

 Значај самог пројекта је у томе што је он првенствено осмишљен са идејом да подстакне стваралаштво ученика и пружи им прилику да директно учествују у  креирању лепшег окружења и тиме створе средину која одише креативношћу  и мотивацијом.

Можемо рећи да смо поносни на чињеницу да је ово дело од уметничке вредности, висине 4 метра  и ширине 18 метара, једино дело овакве врсте на територији општине Гроцка. Такође смо посебно поносни на ученике који су били изузетно одговорни, вредни и који су помно пративши упутства својих ментора, до детаља испунили ову огромну површину зида бојама.

Захвални смо директору школе који је имао слуха за ову акцију и пружио ученицима прилику да искажу свој стваралачки потенцијал и учине своје окружење племенитијим и пријатнијим местом за игру и дружење. Такође смо захвални и Министарству Културе Републике Србије које је на конкурсу за финансирање уметничких дела препознало значај оваквог пројекта  за средину попут наше,  доделивши средства за његову реализацију,  а уједно пружило подршку и самим уметницима.

Подстакнути успехом ове акције, немамо намеру да се овде зауставимо, тако да ће у оквиру предемета цртање, сликање и вајање убрзо бити организовано још акција осликавања.

Print Friendly, PDF & Email