Izložba slika „Roba“ naše koleginice Jelene Marjanović

Izložba slika „Roba“ slikarke Jelene Marjanović je otvorena u ponedeljak 28. novembra u 20 časova u Velikoj galeriji Kc Grada .

 Autorka se već duže vreme bavi temom konzumerizma odnosno njegovog uticaja na savremenog čoveka, fokusirajući se u svojim slikama na scene svakodnevice, na pokušaje aktera da budu srećni, ali u unapred zadatim okvirima kapitalizma

Međutim u Velikoj galeriji prikazuje korpus slika pod nazivom Roba, koji se bavi jednim od aspekata konzumerizma, a kako sama navodi:

„Izložbu Roba čini serija radova inspirisanih svakodnevnom rutinom. Telo i garderoba najčešći su motivi u mojim najnovijim radovima i koristeći ih kao likovne elemente, poigravam se logikom njihovog odnosa i tako istražujem nove mogućnosti figurativnog izraza.

Naziv izložbe je nastao kao uzročno posledična veza između ženskog tela kao predmeta manipulacije u kapitalističkom društvu i garderobe kao sredstva kojim se manipuliše. Nejasna je granica između konzumenta i onog što se konzumira i tako sve postaje roba i roba postaje sve”.

15272049_10211160984122078_8902669691533926543_o-1Jelena Marjanović je diplomirala slikarstvo 2005. godine u klasi profesora Koste Bunuševca, na Akademiji lepih umetnosti. Aktivno izlaže od 2005. godine na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Izlagala je grupno u Firenci, Lisabonu, a ovogodišnju samostalnu izložbu imala je i u Gradskoj galeriji u Kotoru. Publici KC Grada predstaviće se prvi put, a to će joj biti druga samostalna izložba u 2016. godini.

Sa otvaranja izložbe
Sa otvaranja izložbe

Čestitamo našoj koleginici Jeleni na uspehu i želimo joj još puno ovakvih izložbi.
Izložba će biti otvorena do 11. decembra 2016. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 14 do 20 časova.

Pod utiscima sinoćnjeg otvaranja izložbe, toplo preporučujemo da je posetite.

 

*tekst preuzet sa http://www.designed.rs/