Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

На основу Правилника о утврђивању титуле Ученика генрације, формирана комисија прогласила је ученицу одељења 8/4, Исидору Ђорђевић за  Ученика генерације школске 2018/19. године. 

Ученица Исидора Ђорђевић завршила је основно образовање 31. маја 2019. у нашој школи. У току свог осмогодишњег школовања постигла је одличан успех са просеком 5,00. У току протеклих осам година истицала се примерним понашањем, вредним и марљивим радом и веома коректним односом према другарима из одељења. Прави је пример лепо васпитаног и културног детета. Поред редовне наставе учествовала је на многим конкурсима, приредбама, смотрама, такмичењима,  и разним школским и ваншколским акцијама и активностима. Треба истаћи неке од њих: 1. место на Републичком такмичењу оркестара током  четири школске године, 1. место на такмичењу за најбољи школски видео из области саобраћаја, 1. место на градском  такмичењу из руског језика, 3. место на  Ребупличком конкурсу „Шантићево перо„, похвала за учешће на конкурсу ‚‚La main la pate” Francuskog kulturnog centra…

Исидора је од 2015. године полазник Удружења за неговање уметничке и традиционалне музике „Акрод” у оквиру којег је показала изузетан успех и висок ниво музичких знања и вештина. Омиљена је међу својим вршацима као праведан и добар друг.

Веома смо почаствоване што смо имале прилику да напишемо речи похвале.
Душица Ивановић, разредни старешина
Милена Алексић, учитељица

 

Print Friendly, PDF & Email