Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Ученици од 5. до 8. разреда који похађају часове грађанског васпитања покренули су иницијативу да се линија аутобуса 309 продужи до школе. У томе су им се придружили и остали ученици ОШ „Милоје Васић“.

Разлози за то су сасвим оправдани – на путу од окретнице до школе, којим деца свакодневно иду, сусрећу се са псима луталицама, пролазе поред праве мале депоније, прелазе загађени поток који је легло заразе преко недовољно обезбеђеног моста (поготово зими) и мимоилазе се са колима у условима где обавезна саобраћајна сигнализација не постоји.

Ученике кроз ову акцију воде наставник грађанског васпитања и школски психолог, а подршку им пружа цела школа и родитељи.

Не будите неми посматрачи и не чекајте да се догоди нека несрећа да бисте реаговали. Позивамо све људе добре воље да подрже ову акцију ученика и потпишу петицију. Петицију можете потписати сваког дана у холу школе, код дежурних ученика или код наших волонтера који ће се активније укључити у акцију.

Унапред хвала!

Ученици и професорка грађанског васпитања Тијана Вранић

Print Friendly, PDF & Email