Дечија недеља 2021. – Дан здраве хране

Дан здраве хране реализовао се кроз различите активности, а представу за све малишане наше школе, под називом „Рецепти за здрав живот“, реализовали су ученици  одељења 2-2. Ученици су се први пут опробали у глуми и покушали су спојити здравље и знање. Песмом „Пекарчић“ увели су публику у свет аутора фантастике који воле слатко. Приказали су кроз главне ликове Ивице, Марице и Алисе да је у свету магије потребан шећер, како би јунаци пребродили све своје чудне авантуре. Слушајући то, кувари криве слаткише за све недаће у које јунаци лектира упадају, делећи савете и рецепте за здрав живот.

У оквиру Дана здраве хране ученици одељења 1/3 направили су презентацију о воћу. На занимљив и креативни начин представили су  разне домаће и стране воћне врсте. 

Овогодишњи Дан здраве хране ученици одељења 3/3 посветили су поврћу. Научили су веома занимљиве песмице о поврћу, играли игру меморије, обликовали поврце од пластелина и уцили како се прави зимница.

 

Ученици 4/4 разговарали су о  здравој исхрани. Посвећеност здравом начину живота, пре свега исхрани, представља један од основа живота. Храну коју конзумирамо, представља гориво за наше тело. Уношење воћа, поврћа, угљених хидрата и протеина је веома битна, као и уношење течности. Здравом исхраном јачамо имунитет, који је наш одбрамбени систем, и  штити нас од вируса, бактерија и разних болести.