Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Здрава храна и органски начин узгајања воћа и поврћа били су тема последњег дана Дечје недеље, када ученици и наставници имају традиционално здрав заједнички доручак. Ученици су са укућанима и наставницима припремили мноштво специјалитета од воћа, поврћа, разних типова житарица… У појединим одељењима прављен је качамак, дегустиране су свеже направљене зимнице без конзерванса и вештачких боја, воће  салате, здрави шејкови од органског воћа… Најоригиналнији утисак на завршетак Дечје недеље свакако су оставили ученици одељења 3/2 са учитељицом Наталијом Милчић, који су путујућом представом Здравље, идући од одељења у одељење, обишли и  кабинет директора. 

Print Friendly, PDF & Email