У уторак, 24.10.2023, ученици осмог разреда су, заједно са педагогом и библиотекаром школе (Соњом Добричић и Андријаном Козар), посетили 66. Међународни београдски сајам књига. Разгледали смо и одушевљавали се многобројним штандовима разних излагача. Посебну пажњу су нам својим шареним и предивним књигама за децу привукли издавачи као што су Креативни центар, Пчелица и Вулканчић, па смо код њих и купили већину књига по свом избору.

Ево и неких од изабраних наслова: „Од читања се расте“, Јасминка Петровић, „Прича о џиновској крушци“, Јакоб Мартин Стрид, „Бонтон“, Јасминка Петровић, „Животињска фарма“, Џорџ Орвел итд.
У хали 4 смо, међутим, наишли на нешто још сјајније, наишли смо на ниске цене оштећених књига, и нама није сметало што је понека корица књиге понегде оштећена, битан је текст, па ни овде нисмо штедели новац. Све у свему, било је сјајно, дивно проведен дан. Времена је , ипак, било премало за разгледање свих оних штандова, свих оних књига и кратких садржаја, али вратили смо се са Сајма чили и весели, задовољни што смо искористили дан на квалитетан начин.

И за крај, да искористимо слоган овогодишњег Сајма „ЖИВЕЛЕ КЊИГЕ“ илити „VIVE LES LIVRES“ на језику почасног госта ове овогодишње манифестације.