Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Наша школа је изградила пријатељске односе са ОШ „16.децембар“ из Мојстране у Словенији и већ неколико  година уназад се дружимо и узајамно посећујемо.

Ове  године су они организовали 23. планински камп у циљу ширења планинарске културе међу младима, на коме су учествовали наши ученици и ученици ОШ „Алекса Шантић”. Пењање КАМП је одржано током претходне недеље, од 18.09. 2017. до 22.09.2017.године, где су ученици у пратњи наставнице Славице Мастиловић имали прилике да уживају у природи нациноналног парка Триглав. Ђаке су пратили и председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, председник Скупштине Општине Стефан Дилберовић и директори школа, Радивоје Миљић и Небојша Трифић. Наши домаћини су организовали пењање до превоја Лукња на непуних 1800 метара надморске висине, где су обезбедили менторе из планинарских клубова и Горску службу спасавања. Заједно са њима су ученици прошли обуку спасавања и слушали занимљива предавања о  посебности Триглава - ретким биљкама које ту успевају и животињским врстама чије је то природно станиште, а многе од њих су имали прилику и да виде. Један од организованих излета је био одлазак на језеро Блед, обилазак Бледског замка, музеја, ковачнице, а поред тога у планинском дому ученици су учествовали у уметничким и ликовним радионицама. Посетили су нас и представници војске Словеније, који су извели војну демонстрацију и организовали такмичење у војним вежбама, где су ученици показали спретност и вештину и за то добили награде.

И за ученике и за наставнике је ово било једно незаборавно искуство и дружење.

 

Print Friendly, PDF & Email