Школска 2020/2021. година је друга школска година коју је обележила настава на даљину, подела одељења на групе, часови од 30 минута, ношење маски, реализација само неких такмичења и излета… Али и у таквим условима наши ученици, њихови родитељи и наставници нису заборавили на хуманост и екологију. Прикупљањем чепова настављена је сарадња са организацијом „Чепом до осмеха”. Највећи допринос акцији  дали су ученици млађих разреда и подсетили нас колико су учитељи/це значајне особе у развоју и васпитању деце. Мерењем масе прикупљених чепова утврдили смо да су бронзана одељења 1/1 (Тања Бојовић), 4/2 (Марија Комазец) и 4/5 (Тамара Вукашиновић). Сребрну медаљу освојило је одељење 2/3 (Марија Стошић) које је скупило 10,5 кг чепова. Златну медаљу освојило је одељење 1/3 (Наташа Тадић) јер је прикупило 15 кг чепова. Од старијих разреда посебно се похваљује одељење 5/1 (одељењски старешина Иван Виларет).

Такође, нисмо заборавили и на рециклажу. Наставили смо са прикупљањем папира, лименки и пластичних флаша. Зеленим контејнерима придружиле су се  плаве канте, на сваком спрату по три, поклон предузећа „Еко Гроцка”. Ученици одељења 2-4 су организовали и изложбу радова која је била инспирисана осмишљавањем дизајна превозног средства, које ће бити намењено сакупљању чепова по школама.

Као наш допринос очувању животне средине, започели смо и акцију прикупљања истрошених батерија. За сада само у зборници постоји кутија у коју могу да се одложе батерије које не могу више да се употребе, али је у плану да их буде више. Позивамо и суграђане да нам се придруже, како би наша околина била чистије и здравије место за живот.