Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Сваке године нас у ово време, пред  најлепши и најрадоснији  хришћански празник, обузме  неко посебно осећање, велика радост и жеља  да наша  Ускршња јаја  буду најлепша, по нечему посебна.

Ученици 4- 3 су ове године украшавали јаја, за њих новом, али занимљивом декупаж техником. Осмеси на њиховим лицима током и након завршеног рада говоре о томе колико су уживали и са колико воље и елана су радили на овом задатку.

 Да бисте и ви могли  да направите оваква мала уметничка дела, они су вам отрили малу тајну њиховог заната.

Потребно је:

  • -  кувана јаја за украшавање
  • - једно свеже јаје
  • - салвете са украсним мотивима
  • - маказе
  • - четкица

Поступак:
Јаја за украшавање добро скувати. Једно јаје умутити у мањој чинији. Изабрати мотиве са салвета, исећи их и пажљиво раздвојити слојеве салвета. Користи се само један слој салвете на коме се налази мотив. Салвету прислонити на кувано јаје, четкицом намоченом у умућено јаје пажљиво прелазити преко салвете, док се она не залепи.

Пробајте и ви!

Срећан Ускрс желе вам ученици 4 – 3.

А неки ученици јаја су бојили темпера бојама.

Print Friendly, PDF & Email