Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

МУЗИЧКА ШКОЛА „АКОРД“
позива Вас на
V ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

Датум и време: Среда, 31. мај 2017. године у 19 часова

Место одржавања: Свечана сала ОШ „Алекса Шантић“

Са поносом Вас позивамо на V Годишњи концерт ученика музичке школе „Акорд“. Представиће Вам се ученици од I до VI разреда за клавиром, гитаром и хармоником.

Пету годину за редом музиком се едукују деца из ОШ „Алекса Шантић“ и ОШ „Милоје Васић“.Задовољство музицирања, дружење и позитивна атмосфера саставни су део њиховог одрастања. Стога Вас позивамо да дођете на концерт и са нама поделите ту радост и задовољство.

О музичкој школи „Акорд“

Музичка школа АКОРД оснивана је ради деловања у области музичке уметности, односно ради стварање услова за бављење класичном, етно и популарном музиком. Наши први кораци почињу октобра 2012. године у основним школама „Алекса Шантић”  и „Милоје Васић” у Калуђерици. У музичкој школи „АКОРД” раде најквалификованији млади људи који својом енергијом и позитивним ставом стварају једну нову - веселу и радну - атмосферу. Својим ентузијазмом и преданошћу раду, стварању и репродуковању музике помажу деци и младима да на непосредан начин усвоје и примене стечено знање.

Пријемни испит и упис нових чланова одржаће се почетком школске године, током септембра месеца. За све додатне информације о провери музичких способности, као и о нашем раду, можете се информисати путем веб сајта www.akord-music.org.rs

 

 

Print Friendly, PDF & Email