Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ,

ЗАХВАЉУЈЕМО ВАМ СЕ ШТО СТЕ ИСКАЗАЛИ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УПИС ДЕТЕТА У ОШ “МИЛОЈЕ ВАСИЋ“. ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ СА КОРОНАВИРУСОМ И ПОТРЕБЕ ПОШТОВАЊА МЕРА ЗАШТИТЕ, ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ СЕ УПИС ЂАКА У ПРВИ РАЗРЕД СПРОВОДИТИ САМО У ЗАКАЗАНОМ ТЕРМИНУ.

ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ОДВИЈАЋЕ СЕ НА ДВА НАЧИНА:

1. РОДИТЕЉИ КОЈИ СУ САМИ ИСКАЗАЛИ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УПИС У ШКОЛУ ПРЕКО ПОРТАЛА eУправе, ЗАКАЗИВАЋЕ ТЕРМИН САМОСТАЛНО ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ, ТАКОЂЕ ПРЕКО ПОРТАЛА euprava.gov.rs
ОД 28. МАЈА НА ПОРТАЛУ ЕУПРАВА БИЋЕ ОМОГУЋЕНА УСЛУГА ЕЛЕКТРОНСКОГ ЗАКАЗИВАЊА ТЕРМИНА ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ ДЕТЕТА У ОШ.
УСЛУГА ЋЕ БИТИ ДОСТУПНА ОД 28.МАЈА ДО 10. ЈУЛА 2020. ГОДИНЕ, ЗА ТЕРМИНЕ УПИСА ОД 1.ЈУНА ДО 20.ЈУЛА.

2. РОДИТЕЉИ КОЈИ СУ ТЕЛЕФОНОМ ИСКАЗАЛИ ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА УПИС УЧЕНИКА У ОШ БИЋЕ ПОЗВАНИ ОД СТРАНЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ШКОЛИ КАКО БИ ДОГОВОРИЛИ ТЕРМИН ТЕСТИРАЊА И УПИСА ДЕТЕТА У ШКОЛУ.

НАПОМЕНЕ ЗА СВЕ РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

ВАЖНА НАПОМЕНА 1!

ОБАВЉЕН ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД ЈЕ ПРЕДУСЛОВ ЗА УПИС ДЕТЕТА У ШКОЛУ. СТОГА ВАС МОЛИМО ДА ПРИСТУПИТЕ УСЛУЗИ ЗАКАЗИВАЊА ТЕРМИНА ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ САМО АКО СТЕ ВЕЋ ОБАВИЛИ ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД ДЕТЕТА ИЛИ СТЕ СИГУРНИ ДА ЋЕТЕ ОБАВИТИ ПРЕГЛЕД ДО ТЕРМИНА КОЈИ СТЕ ИЗАБРАЛИ ЗА УПИС.
УКОЛИКО НИСТЕ ОБАВИЛИ ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД И ДОЂЕТЕ У ШКОЛУ У ТЕРМИНУ КОЈИ СТЕ ЗАКАЗАЛИ, НЕ МОЖЕТЕ УПИСАТИ ДЕТЕ И НЕЋЕ БИТИ ТЕСТИРАНО ТОГ ДАНА!!!

ВАЖНА НАПОМЕНА 2!

ОВЕ ГОДИНЕ НИЈЕ ПОТРЕБНО ДА ПОНЕСЕТЕ НИЈЕДАН ДОКУМЕНТ ПРИЛИКОМ УПИСА ЈЕР ЋЕ СВИ ПОДАЦИ БИТИ ПРИБАВЉЕНИ ПО СЛУЖБЕНОЈ ДУЖНОСТИ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ. ИЗУЗЕТАК ЈЕ САМО ЛЕКАРСКО УВЕРЕЊЕ КОЈЕ ЈЕ ДЕТЕ ДОБИЛО ПРЕ 16.МАРТА 2020. ГОДИНЕ, ТЈ. ПОНЕСИТЕ ЛЕКАРСКО УВЕРЕЊЕ АКО СТЕ ДЕТЕ ВОДИЛИ НА ПРЕГЛЕД ПРЕ ОБЈАВЉИВАЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА ИЛИ КОД ПРИВАТНОГ ЛЕКАРА.

На сајту школе www.osmilojevasic.edu.rs и фејсбук страници школе можете пратити сва обавештења у вези са уписом првака.

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

презими документ

Print Friendly, PDF & Email