Школа по мери детета

 

Архиве

Девети зелени фестивал познатији као Green fest, одржан је од 12. до 16. новембра 2018. године у просторијама Дома Омладине Београда. Ученици одељења 4/4 са својом учитељицом Миленом Алексић посетили су радионичарски и филмски део програма.

Ученици су учествовали у радионици “Ботаничар – уметник“коју су водиле Јелена Виторовић и Марија Гајић из Ботаничке баште “Јевремовац” и сликарка Мира Фишкаловић. Копирајући биљне форме разним ликовним техникама, ученици су се упознали са њиховим бројним карактеристикама и мерама заштите. Права атракција биле су две биљке – људождерке и чувени гинко билоба. Настава премета Чувари природе и еколошке секције није могла бити боље оплемењена. 

Уследила је пројекција филма “Проналазачи будућности” који  прати 6 ученика средњих школа, из различитих делова света, који представљају проблеме из њихових заједница, као и решења и прототипове које су осмислили, на највећем светском такмичењу средњошколаца “Интелов сајам науке и инжењерства” који се одржава у Лос Анђелесу, где учествује 1800 такмичара. Кроз филм, поред главних протагониста, упознајемо се и са њиховим породицама, као и емоцијама, снагом и жељом ових младих људи да промене будућност.

Ученици су награђени дипломама за изузетно залагање и учествовање. 

Print Friendly, PDF & Email