Школа по мери детета

 

Архиве

Пријатељи деце општине Гроцка организовали су 14. Фестивал кратких драмских форми меморијал „Драгослав Симић” у просторијама ОШ „Алекса Шантић” у Калуђерици.  Ученици свих основних школа са територије општине Гроцка такмичили су се у двема категоријама: млађи основношколски узраст и старији основношколски узраст. Такође, пружена је могућност да се деца такмиче изводећи луткарску представу или краћи драмски комад у трајању до двадесет минута.

 У категорији млађег школског узраста надметале су се представе:  „Бабине”  професора Биљне Батез и Јадранке Бајић ОШ” Алекса Шантић”, „Трнова Ружица” професора Јадранке Затезало ОШ” Алекса Шантић”, „Љубав кроз векове” професора Виолете Митровић ОШ „Милоје Васић”  и „Детињство Михајла Пупина” аутора професора Милене Алексић, Марије Ђорић и Јелене Марјановић  ОШ „Милоје Васић” .

Сви приказани комади имали су веома оригиналну музику, костиме и сценографију. Учесници представа показали су веома велики труд и залагање да своје глумачке таленте покажу на најбољи могући начин.

Ипак, једна представа морала је бити најбоља. Шансу да покажу своје умеће на градском такмичењу  добили су ученици 4-3 ОШ „Милоје Васић” из Калуђерице са представом „Љубав кроз векове”.  Након проглашења учесници су честитали заслуженим победницима. Треба истаћи да је награду за најбољу главну мушку улогу освојио  Дејан Којић, ученик 3-4 ОШ „Милоје Васић” за представу „Детињство Михајла Пупина”  тумачећи лик Михајла Пупина, као и да је награда за најбољу главну женску улогу освојила Јелена Стаменковић, ученица 3-4 за исту представу, тумачећи лик Пупинове мајке, Пијаде Алексић-Пупин.

Ученици ОШ ” Свети Сава” из Врчина извели су и комад „Госпођа Министарка” који се као једини у категорији старијих разреда директно пласирао у даљи пласман такмичења. 

 

Print Friendly, PDF & Email