Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Пријатељи деце општине Гроцка организовали су 14. Фестивал кратких драмских форми меморијал „Драгослав Симић” у просторијама ОШ „Алекса Шантић” у Калуђерици.  Ученици свих основних школа са територије општине Гроцка такмичили су се у двема категоријама: млађи основношколски узраст и старији основношколски узраст. Такође, пружена је могућност да се деца такмиче изводећи луткарску представу или краћи драмски комад у трајању до двадесет минута.

 У категорији млађег школског узраста надметале су се представе:  „Бабине”  професора Биљне Батез и Јадранке Бајић ОШ” Алекса Шантић”, „Трнова Ружица” професора Јадранке Затезало ОШ” Алекса Шантић”, „Љубав кроз векове” професора Виолете Митровић ОШ „Милоје Васић”  и „Детињство Михајла Пупина” аутора професора Милене Алексић, Марије Ђорић и Јелене Марјановић  ОШ „Милоје Васић” .

Сви приказани комади имали су веома оригиналну музику, костиме и сценографију. Учесници представа показали су веома велики труд и залагање да своје глумачке таленте покажу на најбољи могући начин.

Ипак, једна представа морала је бити најбоља. Шансу да покажу своје умеће на градском такмичењу  добили су ученици 4-3 ОШ „Милоје Васић” из Калуђерице са представом „Љубав кроз векове”.  Након проглашења учесници су честитали заслуженим победницима. Треба истаћи да је награду за најбољу главну мушку улогу освојио  Дејан Којић, ученик 3-4 ОШ „Милоје Васић” за представу „Детињство Михајла Пупина”  тумачећи лик Михајла Пупина, као и да је награда за најбољу главну женску улогу освојила Јелена Стаменковић, ученица 3-4 за исту представу, тумачећи лик Пупинове мајке, Пијаде Алексић-Пупин.

Ученици ОШ ” Свети Сава” из Врчина извели су и комад „Госпођа Министарка” који се као једини у категорији старијих разреда директно пласирао у даљи пласман такмичења. 

 

Print Friendly, PDF & Email