Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Данашњи дан био је хладнији и препун белих облака који су пролазили око нас. Тако смо јутро провели говорећи о животињама и лековитом биљу, након чега је уследио квиз знања са Машницом. Када се време после ручка пролепшало кренули смо у нове походе са чика Зораном.

Стигли смо ливадом до једног извора. Чика Зоран нам је објаснио да је то извориште Самоковске реке. Она је једним делом подземна. Налази се близу рудника, па је њена вода браон боје. У њој има много гвожђа. Он је чак и пио и каже да му није било ништа. У близини се налазила и колонија клеке. Од те биљке прави се и ракија. Потребне су јој две године да плодови сазре. Њен плод је тегет плаве боје. Наставили смо пут до метеоролошке станице. Када смо стигли, објашњени су нам њени делови. Ту су показивач ветра, затим разни метални делови који служе за мерење снега, кише, јачине громова и справа која броји сунчане дане у години. Њих је око две стотине на Копаонику. Постоји и справа на основу које се поставља дебљина каблова на далеководу како им ништа не би могао снег и лед. Обишли смо апартмаско насеље „Конаци„ и многе хотеле, игралишта.

Кад смо стигли у хотел, учитељица нас је подсетила шта смо све видели и о чему треба да пишемо. Чекала нас је слатка ужина и поподневни биоскоп након чега је уследила фризуријада. 

НИКОЛА ЦВЕТКОВ 3-4

Освануло је дивно јутро на Копаонику. Након укусног доручка, учествовали смо у веома занимљивом квизу. Наше одељење  је победило. Били смо јако срећни, као да су нам џепови пуни злата. 

Сви смо се унапред радовали дугој шетњи по оближњим шумама.  Зоран нам је показао извор. Вода је била црвена  као пламен ватре. То је зато што је пуна гвожђа, а гвожђе је ту због руда. Сазнали смо да ако пустимо папирнати бродић низ тај извор да ће једног дана отпловити чак до Црног мора. Затим смо видели кантарион који је жут као сунце које пробија облаке и својим зрацима обасјава земљу. Он служи за прављење уља и чаја. Видели смо и клеку од које се прави клековача. Боровница је прелепа биљка. У то смо се уверили када смо је угледали поред широке стазе. Округлог је облика и изгледа као да има црне мрље на својој хаљини. После тога смо обишли Метеоролошку станицу. Видели смо разне справе за мерење временских прилика. Највише ми се допала мала кугла која служи за мерење броја сунчаних сати у току дана. Прошли смо поред стазе која је намењена почетницима у скијању и није много стрма. Прошле године је снег био висине 2 метра. Затим смо се лаганим кораком вратили у хотел. Након укусне вечере, уследио је одлазак у дискотеку. Рекреатор нам је организовао „Фризуријаду”. Било нам је јако забавно. Након туширања, утонули смо у сан. Тако се завршио још један узбудљив дан!

Теодора Вишњић и Алиса Кучевић 3 -3

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email