У уторак, 19. априла 2022. године, на спортским  теренима Основне школе „Милоје Васић“ у Калуђерици одржан је општински ниво такмичења Спортских игара младих. Ученици из школа са територије општине Гроцка такмичили су се у атлетици (трка на 60м), игри  „између две ватре“, малом фудбалу ( у мушкој и женској конкуренцији) и кошарци. 

Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Ове године одржавају се по 26. пут.  У играма учествују ученици из Републике Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

У низу дисциплина деца ће се такмичити  пролазећи општински, градски, окружни, међуокружни и државни ниво такмичења. За оне који буду били најбољи у својим дисципинама обезбеђен је пут на море, у Сплит.

На отварању Игара ученицима се обратила председница Дунав осигурања Марија Михајловић, подсећајући учеснике на важност спортског духа и праведности. Ученике су поздравили председник општине Гроцка, Драган Пантелић и директор Школе, Небојша Трифић.

Пласман у даљи ранг такмичења – градски ниво, обезбедили су:

  • трка на 60м – Мила Жижић 3/4, Немања Стајковић 3/4, Страхиња Илић 3/4, Душан Секулић 4/4
  • „између две ватре“ – екипе „Црвене јабуке“ (одељење 2/1), Одељење 1/4, „Зизовци“ (одељење 4/3), „Медведи“ (одељење 4/2)
  • фудбал – женска конкуренција                                   мушка конкуренција
  • кошарка – 

 

https://www.igremladih.co.rs/bs/novosti/os-miloje-vasic-domacin-dunav-osiguranje-sportskim-igrama-mladih