Спортске игре младих 2022. – међународно завршно такмичење

Немања Стајковић 2/4

Велико финале интернационалних Спортских игара младих 2022. одржано је у хрватском граду Сплиту од 15. до 20. августа 2022. године. Након такмичења у оквиру којих се надметало преко 250 000 учесника у све три земље учеснице Игара – Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини, било је време да најбољи одмере снаге.

Традиционално, девети пут за редом, град Сплит био је домаћин најбољим СИМовцима који су се такмичили у десет дисциплина. Циљ свих такмичења био је промоција фер плеја, толеранције, поштовања противника и дружење деце региона. 

Такмичари су дивно проводили време у Сплиту, упознавајући нове другаре и користећи сваки слободан моменат за дружење и купање. Око 280 учесника било је само из Србије а укупно око 1000 такмичара. Последњег дана, након свечаног затварања игара и гашења пламена, уследио је концерт Луке Нижетића и спектакуларни ватромет на Сплитској Риви.

Ученик наше школе  Немања Стајковић 2/4 освојио је 1. место у трци на 60м док ученик Страхиња Илић 3/4 није изборио пласман после  квалификационе трке. 

Честитамо!