Школско такмичење Фестивала ,,Миња Субота”

У част једног од наших најзначајних стваралаца за децу, у сарадњи са Фондацијом „Миња Субота”, у Дечјем културном центру Београд (ДКЦБ) одржаће се други по реду Фестивал „Миња Субота” намењен деци – вокалним солистима из Србије и дијаспоре узраста од пет до четрнаест година. Циљ такмичења јесте: сачувати заоставштину истакнутог аутора за децу Миње Суботе певањем његових песама, подстицати децу да певају дечје песме које поседују драгоцене васпитне и естетске вредности и неговање педагошког приступа музицирању, где деца певају слободно и нефорсирано.Такмичар треба да отпева: једну композицију из опуса дечјих песама Миње Суботе и једну дечју песму по слободном избору, на српском или страном језику (у случају стране дечје песме доставити оригинални текст и његов превод). Дечја песма треба да има уметничку вредност и да је садржином и текстом прилагођена узрасту деце. Дозвољено је извођење и нових дечјих песама, уколико испуњавају задате критеријуме. Преко Удружења наставника музичке културе Србије одабрани наставници анимирају своје колеге и децу из својих градова и околине и спроводе такмичења по старосним категоријама. 
Пре завршнице у ДКЦБ у оквиру школа одржаће се школска такмичења која ће селектовати такмичаре за даљи ранг.

У просторијама ОШ ,,Милоје Васић“ одржано је најпре школско такмичење, у оквиру којег су се надметали ученици млађих разреда. Ђаци и њихови ментори у сарадњи са општинским координатором, наставником музичке културе, Огњеном Марковићем, припремали су своје кандидате. Дечји наступи били су својеврсни мали концерти које су пратили сви ученици млађи разреда. Сви пријављени ученици и њихови ментори награђени су дипломама за учешће.

Најбољи међу пријављенима били су:  у првој категорији Наталија Димитријевић 2/4 (ментор Валентина Баљошевић) и у другој категорији Урош Гвозденовић 3/2  (ментор Марија Комазец). Ученици су изборили пласман на општински део Фестивала. Честитамо!

Видео материјал: https://www.facebook.com/osmilojevasic/videos/371873515166193