Школа по мери детета

 

Архиве

Од  16. до 23. марта посетиоци Ранчићеве куће у Гроцкој су могли да пропутују кроз све школске библиотеке са наше општине. Наиме, Актив школских библиотекара је у сарадњи са Центром за културу Гроцка направио групну изложбу под називом „Библиотека – срце школе“. Отварање изложбе су музиком обојиле ученице Основне музичке школе „Гроцка“  Тамара Симоновић и Милица Јовановић.  

Изложба је замишљена као начин да и они који немају прилику свакодневно, на овај начин завире у ове мале културне оазе сваке васпитнообразовне установе.

Територија општине Гроцка обухвата 15 разуђених насеља у којима данас живи 83 000 становника, а велики број деце и младих сврстава је међу најмлађе београдске општине. На њеној територији ради седам основних школа и исто толико подручних одељења, као и једна велика средња школа, од којих свака матична школа располаже опремљеном библиотеком. Док прву јавну библиотеку у Гроцкој оснива породица Гарашанин почетком 19. века, од јавних библиотека општина данас располаже одељењем Библиотеке града Београда, чији се огранци налазе у два од петнаест насеља општине, Гроцкој и Калуђерици. Деца на територији општине Гроцка у потрази за књигом и писаном речју усмерена су првенствено на своје школске библиотеке “, стоји на сајту Града Београда.  

 

 

Print Friendly, PDF & Email