Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

У понедељак, 18. априла 2016. године, обележено је шест година постојања наше школе. Тим поводом изведена је представа „Стари дани“, под будним редитељским оком наставница Биљане Јовановић и Марије Јанковић. Писци са којима се сусрећемо на часовима српског и руског језика, представљени су својим делима, али и стварним епизодама из својих узбудљивих живота. Тако су се пред публиком појавили оживљени књижевни великани у боемском амбијенту Београда и Санкт Петербурга - Скадарлији и Подвал бродячей собаки. Ученици Немања Јанковић, Вукашин Јовановић, Лука Ђорђевић(7/3), Радован Брајковић, Павле Опачић, Милица Гачевић (7/4), Ненад Станковић, Петар Савић,(7/2), Магдалена Вучељић, Миломир Миладиновић, Ђорђе Ђуран, (8/2), Јелена Стоилковић, Теодора Стојановић, Анђела Стојановић (8/1) и Филип Инић (6/4) убедљиво и снажно донели су сцене које су се пре готово једног века претвориле у урбане легенде. Нашим гостима је на сцени уприличено чувено суђење Ђури Јакшићу због увреде нанете генералу Ранку Алимпићу, којом приликом је велики песник у званичним књигама легитимисан као „књижевник без занимања“. Хумористичка и веома топла је била свађа Боре Станковића и глумца чича Илије. Посебан утисак оставиле су љубавне приче Јанка Веселиновића и Веле Негрилове, Лазе Костића и Ленке Дунђерски, Сереја Јесењина и Исидоре Данкан, детаљ из брака Ане Ахматове и Николаја Гумиљова, дате кроз кафанске интриге и трачеве; разговор Бранислава Нушића и Љубинке Бобић, свађа Дмитрија Мерешковског и Ивана Буњина око доделе Нобелове награде. Осим због уверљиве глуме, представа „Стари дани“ остаје упамћена и по веома захтевном сценарију и броју ликова који су се на крају извођења са задовољстом и поносом поклонили публици.
У другом делу приредбе гости су уживали у наступу школског хора и оркестра који је још једном потврдио своју класу.

Погледајте „Наступ школског хора, оркестра и плесне групе на Дан школе”

Print Friendly, PDF & Email