Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

У оквиру пројекта  „Навала на Авалу“  ученици наше школе учествоваће у посебној активацији „Глас будућих генерација“ која представља посебан део акције „Сат за нашу планету“.

У суботу 25. марта, гашењем светла од 20:30-21:30 сати, сви становници света могу се укључити у највећу глобалну акцију „Сат за нашу планету“, које ће бити обележена на свим континентима.

Сат за нашу планету је глобална кампања којом људи  шаљу  снажну поруку  да је могуће нешто педузети по питању ублажавања последица климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете.

Све је почело  2006. године  захваљујући WWF –у  Аустралији, када је град Сиднеј пружио  подршку борби против климатских промена, у првој акцији „Сат за нашу планету“ oдзив је био неочекивано велики јер су људи схватили да имају моћ да утичу на промене у свету у коме живе.  Већ 2008. године  акција се проширила на све континенте, када се 35 земаља и скоро 400 градова прикључило овом догађају. 

Од тада, „Сат за нашу планету“ постао је глобални годишњи догађај који се организује крајем марта , што се приближно поклапа са равнодневницом, јер  је тада већина градова у мраку док се акција „креће“ око Земље.

ПОЗИВАМО ВАС ДА ДАТЕ СВОЈ ДОПРИНОС ОВОЈ АКЦИЈИ!

Сат времена у мраку треба да нас подстакне да размислимо о будућности наше планете и подсети нас да је делимо са другим живим бићима чији опстанак угрожавамо.

Симбол „Сата за нашу планету“ поново ће бити најпознатије светске знаменитости. Надамо се да ће се Колосеуму и Ајфеловом торњу, искључивањем јавне и декоративне расвете, ове године придружити и Калемегдан, Стари  двор, Петроварадинска тврђава и многи други објекти.

Прошле године се у Србији овој светској акцији придружило 85 градова и општина а у свету је подржало преко 7000 градова  из 178 земаља.

ПРИКЉУЧИ СЕ И ПРОМЕНИ КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ!

Официјелни видео акције „Сат за нашу планету“ 2017: 
https://www.youtube.com/watch?v=tJ0W7Lj7BGc

 

 

Print Friendly, PDF & Email