Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Глобална, волонтерска акција „Сат за нашу планету” биће шести пут организована у Србији. На сат времена 29. марта искључиће се декоративна расвета у бројним градовима у нашој земљи, укључујући и Београд, који је 2009. године препознао значај ове манифестације. Како је рекао Филип Абрамовић, помоћник секретара за заштиту животне средине, акцији чији је циљ јачање свести о ублажавању климатских промена, даје се пуна подршка.

sat za planetu– На бројним културно-историјским објектима угасиће се декоративно осветљење, док се јавна расвета неће гасити из безбедносних разлога. На овај начин град шаље јасну поруку да подстиче ефикасније коришћење ресурса, уз жељу да се смање сви негативни утицаји човека на климатске промене. Позивамо све Београђане да нам се придруже и да бар на сат времена угасе светла у својим домовима .

 Mанифестација je настала 2007. године у Сиднеју, a прошле године кампању je подржало више од две милијарде људи на планети. У Србији се прикључило више од шездесет градова и општина, као и бројне школе, компаније и организације цивилног друштва, а подршку су дали и Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине и Министарство природних ресурса, рударства и просторног планирања.

 Овогодишња новина је увођење дигиталне платформе, на којој ће сваки појединац моћи да осмисли пројекат из области заштите животне средине и да га тако пласира, а остали могу финансијски да помогну реализицију. На Фејсбук страници биће организовано књижевно такмичење на тему „Најлепше ствари се догађају у мраку”, као и конкурс за најбољу фотографију без употребе блица.

 Централна манифестација одржаће се у Београду на Тргу републике, у Новом Саду на Тргу слободе и у Нишу на Нишком кеју. У Београду ће наступити дечји хор „Колибри” и акустични бенд „Самбанса”.

Print Friendly, PDF & Email