Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Крајем прошле године Пријатељи деце општине Гроцка организовали су Конкурс за дечју карикатуру „Мали Пјер”. Право учешћа имали  су сви ученици од 1. до 8. разреда свих школа са територије општине. Данас  су објављени резултати конкурса. Организатори су у сарадњи са уметницима из ПЕРО АРТ ЦЕНТРА вредновали ученичке радове у двема категоријама: млађи школски узраст /од 1. до 4. разреда/ и старији школски узраст  /од 5. до 8. разреда/. Жири у саставу : Драган Марковић, магистар сликарства, Мирјана Ђошић, докторант  сликарства и Марко Стајић, сликар и карикатуриста, добитник Великог Пјера  2010.године  је одлучио да ученик 2-4 Никола Цветков са карикатуром „Cristiano Ronaldo”  освоји ПРВО МЕСТО у категорији за млађи школски узраст, ученици 1-1 Елена Јанковић  и Вељко Живковић са  карикатурама  „ Библиотекар“ освоје ДРУГО МЕСТО и ученица 2-4 Анка Панајотовић освоји ТРЕЋЕ МЕСТО са карикатуром „Џенифер Лопез”. Честитамо на креативности свим осталим учесницима: Сари Алидини, Звездани Теофиловић, Јовани Додић, Марку Даутовићу…

 Радови ће бити изложени у просторијама Пријатеља деце општине Гроцка, у ОШ“ Свети Сава“ у Врчину  а 1.априла у Београду у Центру за културу и спорт „Шумице“ .

 DSC01103 DSC01104 DSC01105 DSC01106

Print Friendly, PDF & Email