Школа по мери детета

 

Архиве

У среду, 16. априла 2014. године,  у холу наше школе одржана је свечаност поводом Дана школе. Овогодишњи програм био је посвећен великом српском научнику Михајлу Пупину поводом 160 година од његовог рођења. Под слоганом „Са пашњака до научењака” на школској бини учествовало је преко 40 ученика, како млађих тако и старијих разреда.  Ученици 3-3 и 3-4 учествовали су у драматаизацији Пупиновог детињства док су ученици старијих разреда презентовали Пупиново зрело доба. Треба истаћи да је лик старијег Пупина тумачио ученик 8-2, Александар  Вуковић док је Пупин у детињству био ученик 3-4,  Дејан Којић.

За музички део наступа је, као и увек, задужен био хор са солистима и оркестром. Извели су уводни иструментал, композицију Момчила Бајагића- Бајаге ” А ти се нећеш вратити” и сплет староградских и руских песама.  Својом музиком публику је одушевила и Музичка школа „Акорд” са ансамблом хармоника и  народним сплетом. Крај програма био је резервисан за проглашење резултата  акције „Поклоните школи књигу за рођендан” ученика који похађају часове грађанског васпитања. Речено је да је фонд библиотеке увећан за велики број наслова а у томе се су се највише истакли ученици 3-2, 3-4 и 5-1, којима су додељене похвалнице.  Читав програм пратила је мултимедијална презентација као и докуметарни филм. Хол школе красила је изложба „Путовање у прошлост” демонстрирајући некадашње апарате за комуникацију, фотографисање, репродуковање звука…

Програм су припремили следећи професори: Милена Алексић- аутор сценарија и сценографије, Марија Ђорић-сарадник на сценарију, Јелена Марјановић- техничка подршка и костимографија, Марија Јовановић-стручни сарадник за руски језик, Огњен Марковић-аутор музичког дела програма / диригент хора и оркестра/, Душица Ивановић, Љиљана Донов, Душица Антић - аутори поставке у холу, Јулка Симовић и Јасмина Даничић- сарадници при реализацији. Захваљујемо се и професорима Драгани Мусуровић и Тијани Вранић на помоћи.

 

Print Friendly, PDF & Email