Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Када желимо да будемо толерантни и пуни разумевања, или опростимо некоме увреду и непажњу, често се водимо саветом: „Стави се на његово/њено место“. 

Када смо у недоумици како да поступимо или шта да изаберемо, питамо се: „Шта би мама/Новак Ђоковић урадили да су на мом месту?“
И када прекоревамо друга или другарицу за неприлично понашање, често можемо да чујемо: „Како би теби било да ти то неко каже/уради?“
Као посматрачи или учесници приредбе, утакмице, па и обичног часа, олако преузимамо на себе улогу судије и сматрамо како бисмо ми у улози организатора били бољи и успешнији. На утакмицама звиждимо судијама, зна се да „селектор нема појима“, учитељ је „безвезе“, наставник „ме не воли“ или „не зна да објашњава“, разредног старешину „баш брига за нас“, библиотекарка „никад није ту“, а и кад је ту „само заводи ред“. Све у свему - нико нема разумевања.
Пројекат „У туђим ципелама“, у оквиру кога ученици улазе у улогу наставника, стручних сарадника и руководства школе, остварује се директном сарадњом Парламента и запослених у школи. Циљ овог пројекта је да бар на један час осетимо проблеме и потребе једни других и да у наставку школовања побољшамо међусобни однос, а комуникацију уздигнемо на виши ниво.
Унапред се захваљујемо свима који су подржали нашу иницијативу уступивши нам свој час.

Тијана Вранић,
координатор рада Ученичког парламента

Филип Мрдак,
председник Ученичког парламента

Print Friendly, PDF & Email