Драги осмаци, пред вама је прилика да процените своје знање на пробним тестовима који ће уследити 22, 23. и 24. априла. Сврха овог „онлајн“ пробног завршног теста јесте искључиво да процените своје тренутно знање и схватите на чему још треба да радите. Резултате тестова које урадите знаћете само ви и ваши родитељи. Наравно, имаћете прилику да са својим предметним наставницима прорадите области у којима сте имали потешкоћа у тесту. Резултати ни на који начин неће утицати на ваше закључне оцене из предмета.

                Важно је да знате да ћете у наведеним данима имати 12 сати да приступите платформи за рад теста (од 8ч до 20ч тог дана), али када се једном улогујете вама креће време да тече и имате 60 минута за рад теста из српског језика и математике и 90 минута за рад комбинованог теста. Дакле, нећете моћи да се улогујете више пута у току дана. Предлажем вам да процените када сте најспремнији за рад и када вам је рачунар несметано на располагању и да тада приступите платформи за рад. ОБАВЕЗНО СВИ ПРИСТУПИТЕ ПЛАТФОРМИ У НАВЕДЕНИМ ДАНИМА ЈЕР ЋЕ ШКОЛА ДОБИТИ ОБАВЕШТЕЊЕ КО ОД УЧЕНИКА НИЈЕ РАДИО ТЕСТ.

                Корисничке налоге сте добили од својих старешина и ових дана сте имали прилику да испробате демо верзију пробног завршног на платформи mojaučionica.gov.rs (уколико неко од вас није приступио саветујем да то урадите сада и испробате начин функционисања).

                Још једном вас подсећам да је онлајн проба мале матуре приллика за самопроцену, да будете поштени према себи и урадите тестове самостално, без помоћи родитеља и уџбеника. Једино тако ће слика о вашем знању бити реална и остало време до завршног испита можете искористити на најбољи начин.  Срећно!

Педагог школе, Соња Добричић

 

 

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика

23. априла 2020. – тест из математике

24. априла 2020. – комбиновани тест

Ученицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.

Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.