Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Ученици млађих разреда Основне школе „Милоје Васић“ су у четвртак,  28.2.2013. године, посетили позориште на Славији и на сцени „Ђуро Салај“  посматрали позоришну представу „Побуна играчака“. Након краће вожње ученици су се сместили и уживали у модерној бајци  о Мислиши Мозговићу.

Он је  маестро од науке,чији су проналасци толико генијални да су на граници са магијом, живи у свом институту за проналаске заједно са роботом Милованом. Мислиша је управо завршио свој најновији проналазак: Телепорт Драгицу (име је дао по својој мајци). Одједном у институт долази необичан гост – Лопта! Дошла је да се пожали на данашње малишане који се уопште не играју са играчкама већ слободно време проводе испред екрана. Представница свих играчака госпођа Лопта упозарава Мислишу да су играчке очајне и спремне да започну револуцију, односно Побуну играчака.

Мислиша Мозговић осећа кривицу због овог догађаја, уз Милованову помоћ проналази дечака Рашу који је власник лопте. Тада Мислиша смишља савршен план. Послаће Рашу телепортом Драгицом у прошлост, а потом у будућност. Тамо ће Раша срести своје вршњаке, видети како се они забављају или не забављају, а потом ће сам схватити да је начин на који се данас деца играју погрешан. Ангажоваће се и помоћи малишанима да промене начин играња.

Ова  прича  је пре свега духовита, забавна и едукативна. Има много  музике и  веома модерне сонгове.