Присуствовали смо представи „Побуна играчака“

Ученици млађих разреда Основне школе „Милоје Васић“ су у четвртак,  28.2.2013. године, посетили позориште на Славији и на сцени „Ђуро Салај“  посматрали позоришну представу „Побуна играчака“. Након краће вожње ученици су се сместили и уживали у модерној бајци  о Мислиши Мозговићу.

Он је  маестро од науке,чији су проналасци толико генијални да су на граници са магијом, живи у свом институту за проналаске заједно са роботом Милованом. Мислиша је управо завршио свој најновији проналазак: Телепорт Драгицу (име је дао по својој мајци). Одједном у институт долази необичан гост – Лопта! Дошла је да се пожали на данашње малишане који се уопште не играју са играчкама већ слободно време проводе испред екрана. Представница свих играчака госпођа Лопта упозарава Мислишу да су играчке очајне и спремне да започну револуцију, односно Побуну играчака.

Мислиша Мозговић осећа кривицу због овог догађаја, уз Милованову помоћ проналази дечака Рашу који је власник лопте. Тада Мислиша смишља савршен план. Послаће Рашу телепортом Драгицом у прошлост, а потом у будућност. Тамо ће Раша срести своје вршњаке, видети како се они забављају или не забављају, а потом ће сам схватити да је начин на који се данас деца играју погрешан. Ангажоваће се и помоћи малишанима да промене начин играња.

Ова  прича  је пре свега духовита, забавна и едукативна. Има много  музике и  веома модерне сонгове.