Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Ученици одељења 4-4  посетили су данас пољопривредно огледно добро Пољопривредног факултета Универзитета у Београду „Радмиловац”. Посета је реализована од средстава које је ово одељење добило освајањем првог места за најбољу видео поруку конкурса „Шта је за Вас саобраћајна безбедност?„С обзиром да се локација налази у релативној близини наше школе, до ње смо једним делом и пешачили. 

ОДПФ„Радмиловац” предстваља легат породице Милана Вукићевића. Наиме, након смрти његове жене, Радмиле, целокупно имање од десетине хектара остављено је Пољопривредном факултету и његовим студентима како би овде изводили практичну наставу. Овде се налазе бројне воћарске и повртарске културе, виноград, пчелињак, метеоролошка станица…

Између осталих катедри, свој огранак има и центар за рибарство и примењену хидробиологију. Под њиховим надзором у бројним рибњацима налазе се шарани дивљаци. А у некима од њих окушали смо и рибарску срећу. Ученике је одушевио велики број жаба, водених корњача, белих локвања и низ других биљака и животиња. Упознали смо се са различитим технологијама гајења риба и начином мреста кроз неколико едукативних филмова у модерно опремљеним летњим учионицама од трске. 

Читав комплекс, под називом „Мали Дунав”, жива је макета реке Дунав. Један метар Шугавца, који протиче кроз добро, симболизује 2 км Дунава. Садржи острва и аде. На једном се налази и аласка колиба са различитим врстама мреже за хватање риба. До ње се долази висећим мостом. Ту је и мали зоо врт са врстама које живе у води и поред ње. Све присутне највише је одушевила пловидба дрвеним чамцем. 

Захваљујемо се целокупном наставном кадру ОДПФ„Радмиловац” а највише проф. Зорану Марковићу на организацији и професорима Далибору и Марку. 

www.cefah.agrif.bg.ac.rs/

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email