У четвртак, 16. 11. 2017. године,  ученици 3-4 и учитељица Милена Алексић посетили су 8. Међународни фестивал зелене културе – Green fest у Дому Омладине. Присуствовали су радионици „Колики је твој еколошки отисак?“ водитељке Сање Банђур из Светске организације за заштиту природе. Радионица је на врло леп и интерактиван начин пробудила интересовање ученика за врло важне еколошке теме: Колико је наш утицај на животну средину? Колико ресурса користимо свакодневно? Које су последице тога? Како их можемо смањити конкретним мерама?

Ученици су видели и модну ревију  GREEN FASHION младих дизајнера Милице Маринковић и Јане Петровић, као и студената Факултета за моду из Словеније. 

Након радионице уследио је филм „Хармонија са депоније“.  Модерна бајка која се дешава у стварности, прича која приказује сву моћ иновативности, преданости, рада, али и значај снова за будућност појединца. „Хармонија са депоније“ прати Рециклажни оркестар Катеуре, парагвајске музичке групе, чији су инструменти у потпуности направљени од отпада. Када прича о њима почиње да се шири  путем интернета, оркестар постаје светска сензација. Деца из малог села добијају прилику да свирају са великим светским звездама, попут хеви-метал бенда Мегадет, али и пред званичницима Уједињених Нација у Рију на великом самиту поводом 20 година климатске акције (Рио+20). Под вођством Фавиа Ћавеза, оркестар пролази кроз фасцинантан свет музике и распродатих концерата и арена. Међутим, када природне непогоде задесе њихову заједницу, Фавио проналази начине да сачува оркестар и пробуди нови осећај наде за њихов град. Овај филм је савршено сведочанство моћи коју музика има, али и снаге коју сваки човек носи у себи.
Филм је до сада освојио 21 награду на фестивалима широм света.  Препоручујемо га.