Посета 64. Међународном београдском сајму књига

У среду, 23.10.2019. године, посетили смо 64. Међународни београдски сајам књига, заједно са библиотекарком (Андријана Козар), наставницом немачког језика (Марија Дробњак) и педагогом школе (Соња Добричић). Дружили смо се,  разгледали разне штандове, забављали смо се, па чак и боље упознали. Било је доста писаца, а поједини су долазили из различитих делова света како би потписивали своје књиге.

Посета Лагуниног штанда била је јако занимљива због великог и разноврсног  избора књига. Поред Лагуне, Пчелица је такође изложила много  лепих књига које су нама  биле интересантне, као нпр. књиге Слобoдана Станишића из комплета Деца читају српску историју. Посебно нас је обрадовала посета Деретиног штанда на којем смо угледали једну од наших омиљених књига „Дневник Шоњавка“ и били одушевљени што су изашли и нови делови књиге („Бекство“ и „Из грешке у грешку“) које сада имамо и у нашој библиотеци.

Вратили смо се са Сајма са по неколико купљених књига јер „књиге су најтиши и најсталнији пријатељи, оне су најприхватљивији и најмудрији саветници и најстрпљивији учитељи“.