Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Ово је прича о одељењу III3 и о занату за који се бар за сада може веровати да никада неће изумрети. Без производа овог заната тешко би се живело. Реч је о пекарском занату.

Ученици су припремали пециво заједно са пекарком из пекаре „Ас“. Од припремљеног теста обликовали су: зеке,п ереце ,срца, кифле, погачу… Највеће одушевљење су показали кад су видели печено тесто. У сласт су га појели.

Рекоше ми буди пекар
Или млекар
Бићу пекар
Ал испадох прави прасац
Нисам знао шта је квасац