Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Ученици првог разреда у оквиру пројекта „Од зрна до погаче“ настоје да сазнају више о процесу производње пшенице, њеној преради и крајњим производима. На самом почетку разликују основне типове земљишта, његову обраду. сетву пшенице и других житарица. 
Данас су у саксији и чашама засадили пшеницу, а предстоји њено заливање и праћење раста. Млади истраживачи са одушевљењем учествују у овом виду очигледне наставе.