Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Својим мукотрпним вековним радом човек је успео да повећа своју снагу и контролу над природом, произведе бројна средства и уређаје и на тај начин заштити себе у великој мери од природних појава. Међутим, упоредо са тиме, све више је био угрожен од производа свог сопственог ума.  Један од производа који угрожава свог творца је и превозно средство које се користи у саобраћају.

У знак сећања на Бриџит Брискол, прву жртву аутомобилске незгоде, Уједињене нације од 2005. године обележавају Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода, сваке треће недеље новембра. 

Обележавању се придружује и наша школа, која је у циљу превентиве орагнизовала бројна излагања и радионице са овом тематиком. Часови одељенског старешине ових дана обиловали су подсећањима на безбедно учествовање у саобраћају било да сте пешак, бициклиста или возач.

У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја  у одељењу 4/4 спроведена је радионица „Лов на благо”. Родитељима је неколико дана пре одржавања часа у школи подељен материјал на основу кога је требало да са својом децом мапирају која то блага срећу на путу од школе до куће (зебре, паркове, семафоре, пасареле…) На часу у школи, размењивана су искуства и евидентирана су места на која нарочито треба обратити пажњу. Родитељи су заједно са ученицима одгледали и анимирани филм „Пажљивко”. У оквиру групног рада, заједничким снагама, дошли смо до правила којих се морају придржавати пешаци, бициклисти и деца у аутомобилима. На крају дружења проверили смо знање кроз мини-квиз. Присутним родитељима се веома захваљујемо.

 

Print Friendly, PDF & Email