Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

ЗАТО ШТО ТЕ ВОЛЕ

Кад си мали сви те пазе, мазе те и моле зато што те воле. Кад порастеш грде те и моле да не бежиш из школе зато што те воле. Девојчице те туку и за косу вуку њихови пољупци не боле зато што те воле. Живот тако пролази пун среће и љубави. Чак те ни батине не боле зато што те воле.

Миломир Илић III-2, април 2013.

 ЉУБАВНА ПЕСМА

Љубав је нешто лепо, као залазак сунца, јер кад си заљубљен срце почне јаче да куца. Увече под звездама у романтичној ноћи лепо је кад знаш да ће доћи неко ко те воли. Љубав је као најлепши цвет и ја бих желео да се воли цео свет. Немања Ковачевић  III-2, април 2013.

 ЉУБАВ ПРЕМА СЕСТРИ

Љубав према брату, или према сестри највеће је што може постојати. Део мог живота ти си драга, сестра моја, моја најмилија. Ти,ти само ти љубави моја самном остани. Стефан Стојилковић  III-2, април 2013.


Љубавна песма

Љубав лепа фина, права ал од ње понекад заболи глава,

Љубав лепа горка и љута чини да некада скренемо с пута,

Љубав лепа понекад кратко траје ал сви желимо те нежне загрљаје.

Николина Гвозденовић  III-2, април 2013.

ПЕСМА О ЉУБАВИ

Љубав је када волиш, цвет који цвета, лист који листа, реку која блиста. За сјај у мајчином оку, нежост и њену бригу, љубав је мала реч, написана у велику књигу. Љубав је када волиш, јутро које свиће, љубав је када волиш свако живо биће.

Елма Дедић  III-2, април 2013.

 

Print Friendly, PDF & Email