Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

НТЦ ПРОГРАМ
НТЦ систем учења је специјализовани програм за едукацију родитеља, васпитача и учитеља, који усвојено знање и вештине могу да примене у свакодневним активностима у раду са децом. Едукација васпитача, наставника и родитеља врши се на семинарима, предавањима и радионицама.

Одређене установе поседују НТЦ лиценцу за рад. Лиценца потврђује да је особље обучено и да спроводи НТЦ Програм у свакодневном раду са децом.

НТЦ програм се спроводи у 15 држава Европе, у 6 држава је акредитован (Србија, Словенија, Црна Гора, Чешка, БиХ и Хрватска), а у 9 држава се спроводи уз сарадњу са образовним институцијама (Македонија, Италија, Словачка, Румунија, Мађарска, Бугарска, Норвешка, Швајцарска и Грчка). У још неколико држава програм је у фази пилот пројекта (Немачка, Пољска и Аустрија).

 

РАДИОНИЦЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „МИЛОЈЕ ВАСИЋ”
Радионице су осмишљене од стране аутора програма „НТЦ систем учења”. Аутор је др Ранко Рајовић, члан Комитета светске Менсе за даровиту децу и сарадник УНИЦЕФ-а за рано образовање. Коаутор програма је Урош Петровић, добитник Златне значке Културно-просветне заједнице Србије за допринос култури.

Радионице спроводе сертификовани предавачи (учитељи и стручни сарадници). Током циклуса је планирано да једна од радионица буде са неким од чланова НТЦ стручног тима, који чине аутори програма са сарадницима који су допринели развоју програма. На ову радионицу ће бити позвани и родитељи, како би се још боље упознали са програмом и научили како са децом да примењују програм. Ова радионица најчешће буде ван термина редовних радионица.
Радионице ће се одржавати током целе године у 2 циклуса од по 16 радионица са паузама током распуста. Сваки циклус је другачији, што значи да деца која су ишла прошле године могу да иду и ове. Радионице трају 60 минута за белу групу, 90 минута за остале групе и реализују се једном недељно.

Циљеви радионица:
*Подизање нивоа интелектуалних способности свих ученика који учествују у програму
*Спречавање поремећаја пажње и концентрације у школском периоду
*Развијање координације покрета и моторике
*Развијање брзине размишљања, повезивања и закључивања (функционално знање)
*Правовремено уочавање даровитих ученика и подстицања развоја њихових способности

Термини:
среда: 19 сати - 4. и 5. разред
четвртак: 19 сати - 4. и 5. разред
петак: 13:30 - 1. разред
субота: 9 сати - 1 .разред
субота: 11 сати - 2. и 3. разред

 

 

Пријаве на адреси:

vasic.biblioteka@gmail.com

Радионице ће се реализовати од 18. октобра 2017. године. 

Print Friendly, PDF & Email