Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Европска „Ноћ истраживача“ слави свој десети рођендан у међународној години светлости. Пре тачно једне деценије одржано је прво издање Ноћи истраживача у оквиру Марија Склодовска Кири програма под покровитељством Европске комисије, које је осветлило пут за превазилажење постојећег јаза између научне заједнице и шире јавности. Те 2005.године истраживачи у Европи су изашли на градске тргове и улице, ушли у културне и тржне центре и кроз бројне интерактивне и забавне активности показали случајнум пролазницима колико је наука заправо узбудљива и важна за нас. Ова сјајна иницијатива је прерасла у манифестацију која се обележава сваког четвртог петка у септембру, данас чак у више од 320 градова Европе, а код нас се организује од 2010.године.

Ове године, шеста по реду Ноћ истраживача у Србији, одржана је у петак 25.септембра, од 16 до 23 сата у чак 10 градова у Србији а уз помоћ пет Научних комбија  научно-популарну манифестацију видели су и у неким другим местима.

Мала група ученика осмог и седмог разреда наше школе  посетила је манифестацију Ноћ истраживача организовану у Београду. Имали смо прилику да на просторима Академског парка, Колонаде Хемијског факултета, Француског института и галерија у Кнез Михајловој улици упознамо хемијске огледе и неодољиво шармантне чињенице везане за физику, математику, биологију, астрономију и многе друге научне области. Правили смо „љигавце“, дружили се са ванземаљцима, учествовали у квизовима и рециклажи, видели део Ботаничке баште, писали бројеве на глини и учествовали у Лову на благо.

Манифестацију су посезили ученици: Катарина Ивановић 7/2,  Христина Стојковић 8/2,  Теодора Тошић 7/4,  Невена Живановић 8/2,  Урош Јовановић 8/1, Ана Станковић 8/2, Стефан Шегрт 8/1, Никола Станисављевић 8/2, Анђела Стојановић 8/1, Јана Ђоровић 8/2,  Теодора Стојановић 8/1,  Невена Марјановић 8/2 ,  Тамара Радојевић 8/1 и Николина Митов 8/1.

Ученике су организовано водиле Драгана Екмечић, наставник енглеског језика ( одељенски старешина 8/2 ) и Душица Ивановић, наставник физике ( одељенски старешина 5/4 ) .

Душица Ивановић, наст. физике

 

 

Print Friendly, PDF & Email