Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

i ja sam deteПријатељи деце Србије у оквиру пројекта „И ја сам дете!“ – Мониторинг дечјих права и јавно заступање за социјално укључивање деце избеглица која су у покрету без пратње старатеља/родитеља”, ОТВАРАЈУ ОН-ЛИНЕ ЛИКОВНИ КОНКУРС на тему: НИСИ САМ/А!
Конкурс је отворен до 1. јула 2016. године.
Покрећемо овај конкурс као место сусрета деце која желе да подрже своје избегле вршњаке и пошаљу им поруку подршке, разумевања и солидарности. Очекујемо да ће их у томе подржати родитељи, старатељи, наставници…
Конкурс је отворен за ученике трећег и четвртог разреда основних школа у Србији.
Потребно је да рад (у jpg формату) пошаљете на адресу prijateljidecesrbije@gmail.com. ИСКЉУЧИВО РАДОВИ КОЈИ СТИГНУ НА ОВУ АДРЕСУ УЧЕСТВОВАЋЕ НА КОНКУРСУ. Сви радови који испуњавају критеријуме, биће објављени на нашојФејсбук страни, уз име, презиме, разред, име школе и место. Најактивнији разред биће награђен комплетом књига и плакетом, а најактивнија школа дипломом Пријатеља деце Србије. Резултати конкурса биће објављени на странама Пријатеља деце Србије, након Дечје недеље, у октобру.
Најуспешније радове, штампаћемо, и њима ће бити украшени зидови прихватних центара у којима бораве деца избеглице.
Пројекат „И ја сам дете“! реализује се под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Извор: Пријатељи деце Србије

 

Print Friendly, PDF & Email