Фестивал Науке и Ада Циганлија у суботу 28. априла, организују Научни Пикник на Ади Циганлији. У питању је манифестација која промовише науку под отвореним небом и представљаће једнодневни научни излет за децу школског узраста, родитеље и љубитеље науке. Време трајања програма је од 11.00 до 18.00 часова.

Научни Пикник ће се одржати у Парку науке на Ади Циганлији (иза Ресторана Језеро) а повод за одржавање манифестације је постављање нових експоната у Парку науке, као и успостављање новог догађаја који промовише науку у отвореном и јавном простору.

Основна идеја је да се посетиоци окупе у зеленом окружењу, а да у простору око постојећих научних експоната у шест специфично уређених шатора (зелених лабораторија) млади истраживачи и студенти презентују експерименте, експонате и научне интерактивне игре. Посебно ће се обратити пажња да експерименти активно укључе посетиоце, као и да се обраде теме везане за екологију, планету Земљу и одрживу енергију. Улаз је слободан, а забава неограничена.

Позивамо вас да у суботу 28. априла дођете са својим ученицима и будете гости првог Научног Пикника.

Више информација на http://www.facebook.com/NaucniPiknik

Срдачан поздрав,
Фестивал науке