Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Фестивал Науке и Ада Циганлија у суботу 28. априла, организују Научни Пикник на Ади Циганлији. У питању је манифестација која промовише науку под отвореним небом и представљаће једнодневни научни излет за децу школског узраста, родитеље и љубитеље науке. Време трајања програма је од 11.00 до 18.00 часова.

Научни Пикник ће се одржати у Парку науке на Ади Циганлији (иза Ресторана Језеро) а повод за одржавање манифестације је постављање нових експоната у Парку науке, као и успостављање новог догађаја који промовише науку у отвореном и јавном простору.

Основна идеја је да се посетиоци окупе у зеленом окружењу, а да у простору око постојећих научних експоната у шест специфично уређених шатора (зелених лабораторија) млади истраживачи и студенти презентују експерименте, експонате и научне интерактивне игре. Посебно ће се обратити пажња да експерименти активно укључе посетиоце, као и да се обраде теме везане за екологију, планету Земљу и одрживу енергију. Улаз је слободан, а забава неограничена.

Позивамо вас да у суботу 28. априла дођете са својим ученицима и будете гости првог Научног Пикника.

Више информација на http://www.facebook.com/NaucniPiknik

Срдачан поздрав,
Фестивал науке

Print Friendly, PDF & Email