Ликовни конкурс „Гарда / гардиста Војске Србије“

 

Гарда Војске Србије је јединица намењена за давање војних почасти највишим страним, домаћим и војним званичницима. Основана је 1830. године што је чини најстаријом јединицом Војске Србије, а у њеном саставу налази се и оркестар који је установа културе са најдужом традицијом у Србији.

Поводом предстојећег јубилеја – 190 година Гарде, наша  Школа добила је позив  да учествује у конкурсу за избор најбољег ликовног рада на тему: „Гарда / гардиста Војске Србије“. Конкурс је намењен ученицима трећег и четвртог разреда. 

Сви ученици Школе биће позвани да буду гости на Отвореном дану Гарде  који ће се реализовати 22. маја 2020. године.  Ученици чији радови буду одабрани као најбољи, биће позвани да са родитељима и представником школе присуствују свечаној академији поводом 190 година Гарде, која ће се одржати уочи Дана Гарде, 5. маја 2020. године у конгресној дворани Дома Гарде.

 

Победнички радови биће изложени у холу дома Гарде и ући ће у публикације које ће бити израђене поводом обележавања јубилеја 190. година Гарде.

Захваљујемо свим ученицима и учитељима трећег и четвртог разреда који су учествовали на Конкурсу.