Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Ученици првог и другог разреда обишли су фарму „Стари Тамиш“ у среду, 13.11.2019. године. Имање „Стари Тамиш“ је највеће пољопривредно газдинство у систему Алмеx. Простире се на 1100ха. Основано је као пољопривредно добро средином прошлог века а Алмеx постаје власник имања 2009. године.
На Старом Тамишу налази се фарма крава са око 2.500 говеда, холштајн-фризијске и сименталске расе. Имању припада и фарма свиња „Надел“ са 18.000 грла и 1.300 приплодних крмача, расе јокшир, ландарс, пијетрен и дурок. У оквиру фарме свиња смештена је и кланица изграђена по највишим европским стандардима, капацитета је 50 свиња и 10 говеда. 
На газдинству „Стари Тамиш“ налази се и ергела, која је првобитно изграђена 1978. године на пољопривредном добру и касније угашена, а доласком компаније Алмеx 2009. године поново је пробуђена традиција коњарства. Ергела „Тамиш“ тренутно има 27 коња липицанера, пореклом из Липига, Ђакова и Карађорђева.
Од доласка Алмекса, објекти и само имање су реновирани и поред инвестиција у унапређивање фарме, у савремену механизацију и аутоматизацију фарме уређен је и амбијент  за посетиоце. Ту се налазе рибњак, баштенски врт, мини зоолошки врт, музеј коњских запрега и беби фарма што ово газдинство чини веома привлачним за посетиоце, нарочито децу. У септембру 2015. године на имању је отворено и дечје одмаралиште „Тамишки конаци“ које заједно са фармом представља јединствену и несвакидашњу туристичку понуду као  едукативни центар. Фарма оваца, фарма младунаца, фарма мангулица, кавез са птицама и ситним животињама, дечје игралиште само су део понуде.

Након обиласка и упознавања фарме ученици првог разреда писали су и цртали  о својим утисцима.