Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

lukicivanaПоново добре вести, „Читалићи“!
Гошћа школске библиотеке 22.02.2016. године биће Ивана Лукић, овогодишња добитница награде Политикиног забавника за најбоље књижевно дело за младе за књигу „(Не) питај ме како сам“.
Ивана је 2014. године добила и награду НЕВЕН за књигу „Игра одрастања“ из области популарне науке.

kc-ivana-lukic-ne-pitaj-me-kako-sam-2-200x300Књига Иване Лукић, школског психолога и професорке у XIV београдској гимназији, „(Не) питај ме како сам“ у издању Креативног центра, у форми кратких записа, готово дневничких цртица, инитмних и болних исповести младића и девојака, представља унутрашњи свет одрастања. 
И то чини на један неуобичајен, оригиналан начин, језиком који је, попут саме адолесценције , посебан и непоновљив-бритак, а надасве занимљив и леп, како стоји у саопштењу жирија.

У књизи „Игра одрастања“ се на забаван и духовит начин , језиком компјутерских игара који је близак младима, објашњавају правила древне игрице под називом Одрастање. Читајући ову књигу, добро ћеш се забавити , али ћеш и сазнати много тога важног за одрастање.

Ивана ће са нашим ученицима разговарати о темама које обрађује у књигама. Такође ће одговарати  на питања, која се могу постављати непосредно, или  анонимно, тако што ћете их претходно доставити библиотекарки.