Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Ја сам Сандра Димитријевић, ученица осмог разреда ОШ „Милоје Васић“. Искористила бих ову прилику да вам предстaвим своју највећу љубав, а то је мој дечко фолклор. Кажем „дечко“ јер правог дечка још увек немам, али je фолклор велика љубав, страст и уживање.

фолклорна група „Вилењаци“

Музички кабинет je срце наше испуњености и љубави према музици и фолклорној традицији, због тога веома волим да проводим време у њој. Наша фолклорна група се зове „Вилењаци“. Пробе фолклора имамо два пута недељно у музичком кабинету где са наставником музичког васпитања изучавамо и негујемо нашу прелепу народну изворну музику. Осим јако напорног рада и вежбања, кореографија и корака, на секцији се лепо забављамо слушањем музике, певањем , свирањем и уживањем које је у нашем музичком кабинету има некако посебну и чаробну драж.

Активно учествујемо свим школским манифестацијама. Последња у низу је била „Светосавска академија“, на којима смо представили сплетом игра из Шумадије.

Један од следећих изазова је учествовање на приредби поводом дана школе под називом „Путујемо Европом“. Представићемо се грчким фолклорном игром сиртаки, коју наша фолклорна група по први пут има прилику да изведе и која је на мене оставила велик утисак. Осетила сам велики утисак сличност са нашим фолклором. Као што би наш наставник рекао, то је“музика за мерак и душу“.

Сандра Димитријевић 8/1

Светосавска Академија 27.1.2012.