Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Веома нам је драго што можемо да проводимо време са другарима са којима делимо исту љубав – песму. Уживамо да певамо у хору „Оги и вилењаци“ и током проба које имамо три пута недељно вежбамо да научимо пуно нових песама, а уз то се забавимо дружимо и уживамо.

Хор „Оги и вилењаци“

Највише волимо да учествујемо на приредбама и покажемо колико смо труда и љубави уложили да песму изведемо што боље и тада сви могу уживати у нашој песми. Наш хор је састављен од ученика петог, шестог, седмог у осмог разреда и све нас у хор спаја љубав према музици. Певамо песме различитих жанрова и уз музику других крајева и земља, учимо о њиховим културама. На пример ове године поводом Дана школе представљамо културе целе Eвропе у приредби “Путујемо Европом“.

Пред сваки наступ осећамо узбуђеност јер желимо да још боље покажемо наш рад и труд. Сви имамо дар и свако од нас остави свој печат у песми. Тај печат у песми сведочи o нашој оригиналности и лепоти наше песме и музике.

Реакције људи на нашу интерпретацију нас подстиче да следећи пут песму изведемо joш боље и лепше. Веома смо поносни на наш хор, иако ускоро одлазимо јер смо осмаци, знамо да ће наши млађи другари наставити традицију и истрајати још дуго година.

Миљана Васић 8/1    Марија Обрадовић 8/ 1    Јована Савић 8/2