Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ПРВАКА

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније и одвијаће се по новој процедури у складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја број: 610-00-00297/2020-07 од 30.03.2020. године.

У складу са наведеним, обавештавамо вас:

- У први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину биће уписана деца рођена од 1.3.2013. године до 28.2.2014. године.

- Уместо уписа, родитељима и другим законски заступницима ће од 1. априла 2020. године бити омогућено да електронским путем искажу интересовање за упис детета у одређену основну школу преко Портала еУправа, на сајту euprava.gov.rs (Исказивање интересовања за упис у основну школу)

- Родитељима који су преко ове услуге исказали интересовање за упис деце у први разред у ОШ „Милоје Васић“, биће по дефинисању уписа од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, електронском поштом послата нотификација о датуму уписа у школу.

- На Порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, родитељима/другим законским заступницима биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање.

Напомена: Родитељи и други законски заступници који нису у могућности да електронским путем искажу интересовање за упис детета преко портала еУправа, имаће могућност да то учине телефонским путем

уторком и петком на бројеве телефона062/8038-108   и   062/8038-114

у временском периоду од 10,00 часова до 12,00 часова.

 директор школе, Небојша Трифић с.р.

Веома нам је драго што можемо да проводимо време са другарима са којима делимо исту љубав - песму. Уживамо да певамо у хору „Оги и вилењаци” и током проба које имамо три пута недељно вежбамо да научимо пуно нових песама, а уз то се забавимо дружимо и уживамо.

Хор „Оги и вилењаци”

Највише волимо да учествујемо на приредбама и покажемо колико смо труда и љубави уложили да песму изведемо што боље и тада сви могу уживати у нашој песми. Наш хор је састављен од ученика петог, шестог, седмог у осмог разреда и све нас у хор спаја љубав према музици. Певамо песме различитих жанрова и уз музику других крајева и земља, учимо о њиховим културама. На пример ове године поводом Дана школе представљамо културе целе Eвропе у приредби “Путујемо Европом“.

Пред сваки наступ осећамо узбуђеност јер желимо да још боље покажемо наш рад и труд. Сви имамо дар и свако од нас остави свој печат у песми. Тај печат у песми сведочи o нашој оригиналности и лепоти наше песме и музике.

Реакције људи на нашу интерпретацију нас подстиче да следећи пут песму изведемо joш боље и лепше. Веома смо поносни на наш хор, иако ускоро одлазимо јер смо осмаци, знамо да ће наши млађи другари наставити традицију и истрајати још дуго година.

Миљана Васић 8/1    Марија Обрадовић 8/ 1    Јована Савић 8/2

Print Friendly, PDF & Email