Групна изложба дечјих радова по ликовном конкурсу „ПОШАЉИ У СВЕТ РАЗГЛЕДНИЦУ – ГРОЦКА КРАЈ ДУНАВА“

У среду, 13. марта 2024. године у 17 часова отворена је групна изложба дечјих ликовних радова „ПОШАЉИ У СВЕТ РАЗГЛЕДНИЦУ – ГРОЦКА KРAJ ДУНАВA“ у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу општине Гроцка, чувеном споменику културе од великог значаја за Србију (Мајевичка 9, Београд-Гроцка).
Групна изложба се реализује по конкурсном позиву Центра за културу Гроцка – и излаже одабране ликовне радове деце и младих широм ове београдске општине. Приликом отварања поставке наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој а присутнима се обратила и директорка Центра, Зорица Атић.
Ликовност радова и занимљива решења и виђења чине ову изложбу драгоценом и инспиративном, а међу мотивима су се нашли Ранчићева кућа, симболи винчанске културе и археолошких налазишта којима Гроцка обилује, манастир Рајиновац, скулптура Грочанке, визура Грочанске чаршије са звоником цркве Св. Тројице, река Дунав, риболовци и свет реке, аде, ресторан Виногради, Касноримска гробница у Брестовику, чувене панораме, воћњаци, грожђе и виногради по којима је Гроцка добила име…

Од више стотина приспелих, изложено је око стотину најуспешнијих дечјих радова, док је њих тридесет и троје награђено и похваљено, према категоријама и узрастима од прешколаца до ученика средње школе.
Међу награђеним радовима нашли су се ученици наше школе: Јана Шаула 3/4, Михајло Шаула 5/4 и Катарина Глигорић 5/4. Честитамо!