Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Пријатељи деце Београда, у сарадњи са Дечјим културним центром Београда, организовали су у уторак, 20.2.2017. године,  у Дечјем културном центру 42. сусрет – Градско такмичење „Најраспеваније одељење” основних школа Београда. Покровитељ програма је Градска управа Града Београда – Секретаријат за спорт и омладину. У програму су наступила првопласирана одељења са око 300 учесника из градских општина: Вождовац, Врачар, Гроцка, Звездара, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град и Чукарица.

Такмичари су извели по две композиције по слободном избору, од којих је једна изворна народна песма а друга је дечја забавна песма.

Циљ овог програма је да подстакне разредно певање свих ученика једног одељења као манифестације на којој доминирају распеваност, ведрина, спонтаност и међусобно уважавање и поштовање међу децом.  На школским и општинским сусретима трећих и четвртих разреда наступило је око 1.650 деце из једанаест градских општина Београда.

Наступе такмичара вредновао је стручни жири у саставу: Миња Субота, композитор и ТВ водитељ, Снежана Деспотовић, диригент Дечјег хора РТС-а, Леонтина Пат, дипломирана професорка музике и композиторка, и Мирјана Миличић Прокић, дипломирана професорка музике. Поред стручног жирија наступе такмичара вредновао је и дечји жири.

Најуспешнији били су ученици ОШ „14. октобар” и  ОШ „Карађорђе”. Ученици одељења 3-3 наше школе, учитељица Виолета Митровић и проф. музичке културе Огњен Марковић,  поносно су нас представили. Њихов наступ чиниле су две нумере „Јечам жела” и „На слово, на слово”. Честитамо им на храбрости и труду који су уложили.

Информације су преузете са портала www.studiob.rs

Print Friendly, PDF & Email