Школска 2011/12. година

Дечја недеља 2011.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА – школске 2011./ 2012. У нашој школи већ другу годину ученици млађих разреда са својим учитељима обележавају на свечан начин међународну недељу детета. Мото „ Дечје недеље „: „Деце има разне , ал свако дете је личност . разлике нису казне, у разликама је наша сличност .“, указује на заједничко дечје одрастање , дружење све деце без обзира на психо- физичке могућности и на њихове различитости. По нонвекцији дечјих права сви су равноправни. Првог дана је било најсвечаније. Уз присуство многобројних гостију и представника локалне самоуправе наступили су ученици са својим уметничким програмом везаним за екологију и њеном значају за живот свих нас, а посебно деце . Приедба „ Када би дрвеће ходало „. На креативан начин је осмишљен и реализован програм у коме су уживали гости и домаћини.

Дечја недеља 2011. - Дан екологије

У оквиру Дана екологије ученици другог разреда, са својим учитељима, а уз велику помоћ домара школе, засадили су цвеће и украсно зеленило у жардињерама испред својих учионица.

Дечја недеља 2011. - Дан спорта

У оквиру Дечје недеље, 6. октобар посвећен је спорту и такмичењу одељењских заједница млађих разреда.

Дечја недеља 2011. - Дан Здраве хране

За Дан здраве хране ученици су донели храну коју су им припремили родитељи и заједно са наставницима и родитељима послужили се са заједничеке трпезе.

Фестивал науке 2011

Овогодишњу поставку Фестивала, са слоганом “Падам на памет“ посетило је више од 80 ученика ОШ \"Милоје Васић\" са наставницама Душицом Ивановић, Љиљаном Спасојевић и Аном Најданов. Двадесет пет интерактивних поставки из разних научних области омогућили су нам узбудљиво путовање кроз науку.

Прослава Светог Саве 2012. године

сплетом игра из Шумадије на Светосавској академији 2012. гопдине

Први снег

Данас је ученике обрадовао први снег који се ове године задржао неколико сати. Ученици су уз свесрдну помоћ домара направили Снешка испред школе, а потом се са домаром грудвали. Понека грудва је полетела и према учитељици. Грудвање и игре на снегу су контролисали учитељи, јер ученицима није дозвољено грудвање за време одмора.

Безбедност ученика у саобраћају

Час посвећен безбедном кретању ученика ученицима млађих разреда одржали су службеници Управе саобраћане полиције за Град Београд. Уз употребу мултимедијалних средстава и опреме Тања Павић, Владимир Видо и Слободан Радујко су ученике подсетили на важност поштовања саобраћајних прописа.

Симулација завршног испита

Пробно полагање завршног испита у ОШ \"Милоје Васић\", субота, 21. април 2012. године

Заједнички кораци кроз екологију

Семинар за наставнике школе, 19. мај 2012.

Други разред на излету

Ученици другог разреда данас су обишли галерију \"Барили\" у Пожаревцу, ергелу Љубичево и Сребрно језеро. Током излета ученике је послужило лепо време, а захваљујући доброј организацији излета, ученици су провели дан који ће дуго памтити. Поред наставника који су бринули о својим ученицима, водич Саша је ученицима много тога испиричао током пута, а возач Марко се потрудио да ученици уживају у путовању новим аутобусом.

Прваци на излету, јун 2012-

Ученици I/2, I-3 и I/4 су у петак 08. 06. 2012. обишли Музеј хлеба у Пећинцима, који је настао као резултат сакупљачко-истраживачког рада сликара Јеремије као и Музеј ваздухопловства у Сурчину. Након ручка који је био организован у дивном амбијенту „ Cluba S“ ученици су уживали у игри и дружењу. Захваљујући прелепом времену, добром расположењу и водичу Дејану излет ће им остати у лепом и дугом сећању.

Додела диплома и сведочанстава

Приликом свечаног уручења сведочанстава ученицима осмог разреда, у среду 13. јуна 2012. године, уручене су награде и похвале, како ученицима осмог разреда, тако и ученицима осталих разреда за изузетне резултате на такмичењима. Најбољим ученицима завршног разреда уручене су дипломе \"Вук Стефановић Караџић\", а најбољем ученику у генерацији уручена је посебна награда.

 

 

 

Ученици цртају, сликају

Први радови у Paintu - II-1

На трећем часу практичног рада на рачунару у програму \"Paint\" ученици II-1, у оквиру предмета Од играчке до рачунара су урадили своје прве задатке.

Први радови у Paintu - II-2

На трећем часу практичног рада на рачунару у програму \"Paint\" ученици II-2, у оквиру предмета Од играчке до рачунара су урадили своје прве задатке.

Радови првака

Ликовно стваралаштво ученика првог разреда. Децембар 2011. године

Правимо лутку

Ученици другог разреда правили лутке из бајке коју су прочитали. Њихова креативност и тимски рад дошли су до пуног изражаја. Сви радови су изложени у учионици.