Школа по мери детета

 

Архиве
Превентивне активности за спречавање ширења инфекције
- Редовно прање руку, након употребе тоалета, пре и после одмора, пре и након узимања хране..
- Не додиривати очи, уста и нос неопраним рукама,
- Не размењивати храну и не користити исте чаше и флашице за воду,
- Употребљене папирне марамице и убрусе редовно одлагати у корпе за отпатке,
- Коришћење гелова за суво прање руку када није могуће опрати руке сапуном,
- Одложити прославе и дружења,
- Редовно одржавање личне хигијене.

Тродневна екскурзија ученика VIII разреда изведена је 20. – 22. октобра 2017. године, у пратњи њихових разредних старешина Јасмине, Јулке, Љиљане и Мирка.

Првог дана обишли смо Овчарско – Кабларску клисуру, музеј на отвореном „Старо село“ у Сирогојну и посетили манастир Благовештење. Видели смо многе знаменитости и слушали предавања о њима. Наставили смо пут ка Златибору и тамо смо имали слободно време за шетњу и индивидуалне активности. У хотел смо стигли у вечерњим часовима и након вечере отишли смо у дискотеку, где су се сви лепо забавили и дружили.

Другог дана кренули смо у правцу Мокре Горе и возили се „Шарганском осмицом“. Након тога обишли смо Мећавник – етно село Дрвенград. Тамо смо имали слободно време за обилазак и разгледање. После ручка посетили смо и манастир Рачу.

Трећег дана обишли смо језеро Перућац, ХЕ Перућац и извор реке Врело, где је био прелеп водопад. После ручка кренули смо у правцу Кадињаче. Поделили смо се у групе  од којих је једна обилазила „Тепих ливаду“. Након обиласка упутили смо се ка Београду.

Известиле: Александра Станојевић и  Катарина Здрвковић
Print Friendly, PDF & Email