ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ ДАН СПОРТА У ОКВИРУ „ПЛАЗМА СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ“

Част и задовољство нам је да вас позовемо на свечано отварање Дунав осигурање Дана Спорта, које ће се одржати у Калуђерици, спортски терени ОШ „Милоје Васић“ у петак 19.04.2024. 10.00 часова. 

АГЕНДА

9:00 – 9:45 Долазак деце

10:00 Почетак манифестације

10:00 -10:05 Модератор СИМ – најава 

10:05 – 10:15 Обраћање представника општине

10:15 – 10:20 Обраћање представника СИМ

10:20 – 15.00 Догађај – такмичење деце, активације, подела награда

Догађају ће испред Плазма Спортских игара младих Србије присуствовати:

1. Миодраг Гогић Извршни директор СИМ Србије

2. Слободан Поповић спортски директор СИМ Србије

Водитељ програма – драмска уметница Вања Павловић

Дунав осигурање Дане спорта обележиће кампања „Пријатељ од детињства“. Кампања је усмерена на децу и на одрасле – родитеље, тренере, учитеље, наставнике. Основни циљ кампање је промоција друштвено одговорних вредности као што су поштовање, солидарност, дружење, сигурност и поверење.

О Играма :

Спортске игре младих су кроз 28 година деловања обогатиле животе многих генерација, а од оснивања 1996. године на Играма је учествовало више од 2,7 милиона деце и младих. Иако се ради о аматерским такмичењима за децу и младе (од 6 до 18 година), организована су на професионалном нивоу у 10 спортских дисциплина (фудбал, кошарка, одбојка, одбојка на песку, крос, трка на 60 метара, тенис, рукомет, шах и стони тенис). 

У фокусу игара је промоција спорта, здравих стилова живота и међусобног прихватања које се усваја бављењем спортом, али и удаљавање од свих негативних фактора којима су млади данас окружени. Прилику учешћа имају сви, без обзира да ли се активно баве спортом, и то потпуно бесплатно, на шта смо посебно поносни. 

Наш рад и резултате препознале су бројне светске и домаће компаније које су се укључиле у наш пројекат као спонзори, као и владе и министарства земаља у којима се Игре одржавају. Подржавају нас и бројне светске институције, од којих издвајамо:MOК, UEFA, FIDE, FIBA и Европска комисија. 

Свесни свог утицаја на животе деце и младих, желимо да кроз наше програме, промовишући толеранцију, заједништво, деци Србије, једанаесту годину за редом, приближимо вредности Спортских игара младих,дружења као и других добробити које се стичу бављењем спортом. 

Међународна експанзија пројекта резултирала је чињеницом, коју са поносом истичемо, да се 2024. године породици Спортских игара младих придружила и четврта држава чланица – Словенија. Наш циљ за 2024. годину је да кроз наш систем окупимо 100.000 деце и младих у Србији, чему ће бити додато 110.000 учесника у Хрватској, 65.000 у Босни и Херцеговини и 40.000 у Словенији. 

Coca-Cola Zero Waste – Буди део Игре – Сачувајмо нашу планету

Coca-Cola у Србији и ове године подржава настојање „Плазма Спортских игара младих“ на подручју одрживог развоја, учествовањем у великој едукативној кампањи Zero Waste – Буди део Игре – Сачувајмо нашу планету. Овом кампањом Coca-Cola жели да допринесе што позитивнијем утицају на околину и пружи решења за изазове повезане са амбалажом, у складу са својим вишегодишњим пројектом Свет без отпада.

Coca-cola жели да се до 2025. године сва њихова примарна амбалажа може у потпуности рециклирати те да до 2030. године удео рециклираних материјала у њиховој примарној амбалажи буде најмање 50% , то значи да Coca-cola до 2030. године жели прикупити и рециклирати једнаку количину боца и лименки које стављају на тржиште.