Поводом Дечје недеље и предстојећег Сајма књига, у понедељак, 10. 10. 2022. године, нашу школу је посетио писац за децу и младе, Бојан Љубеновић (са доделе награде „Доситејево перо“ – право код нас у школу).

Као изузетан писац за децу и прави поклоник књиге, Бојан је деци открио тајну стварања књиге, тј. који пут књига пређе од писца и списа до књиге и библиотеке, тј. књижаре. Затим им је причао о дечјим правима, праву на размишљање и праву на смех, а тај дечји смех је и тек како био присутан у учионици јер је писац увесељавао и засмејавао децу кратким досеткама из својих књига („Књига за заљубљене девојчице“, „Књига за заљубљене дечаке“ и „Откачена школа“).

Писац је затим деци представио своју нову књигу, роман „Тајне дединог кофера“, а на крају дружења ученици су били учесници квиза – састављеног из хумором протканих питања, а такмичиле су се девојчице против дечака. Резултат – нерешен. Бриљирали су и једни и други, а дружење са нашим дивним и љубазним  писцем завршено је смехом и добрим расположењем.

Библиотекар,  Андријана Козар